Fira Mediterrània assisteix a la presentació dels programes de suport a la creació de La Marfà, amb qui comparteix diversos projectes
En el desè aniversari de l’equipament, el centre impulsa una quinzena de projectes mitjançant el programa d’acompanyament artístic, les ajudes per a primers enregistraments, les residències internacionals de creació, el programa d’orquestra resident i les coproduccions d’espectacles.
La Marfà – Centre de Creació Musical ha presentat aquest matí els artistes i formacions vinculades als programes de suport a la creació i la producció musical d’aquesta temporada. En el desè aniversari de l’equipament, el centre impulsa una quinzena de projectes mitjançant el programa d’acompanyament artístic, les ajudes per a primers enregistraments, les residències internacionals de creació, el programa d’orquestra resident i les coproduccions d’espectacles. Fira Mediterrània de Manresa, que comparteix diversos projectes amb La Marfà inclosos en la darrera categoria, ha assistit a la presentació.
Els projectes inclosos al programa de coproduccions, compartits amb Fira Mediterrània són l’espectacle Trencadís, de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), dirigit per Dani López, amb la cantant Anna Ferrer com a convidada, i sota la direcció escènica de Martí Torras, i que va ser espectacle inaugural de la darrera edicio de la Fira, i el projecte Nio, del cantant, compositor i intèrpret de kora, el senegalés Momi Maiga. Finalment, la darrera coproducció, compartida també amb Mallorca Literària, Le Silo i l’Institut Ramon Llull, és el projecte Ficus Indica, amb els artistes occitans Rodin Kaufmann i Loís Pezet, la catalana Azucena Momo i la mallorquina Maria Hein. Ficus Indica, que encara no s’ha estrenat i está en procés de creació, té l’objectiu d’explorar i realitzar una relectura de l’art trobadoresc. Els quatre joves intèrprets barrejaran estils i disciplines diverses com el hip-hop, el pop experimental, la poesia i la dansa, entre d’altres, i interpretaran cançons en català i occità dins un context contemporani.
Des de l’any 2020, la creació musical és l’aposta estratègica del projecte de La Marfà, un equipament gironí de referència en el sector musical que, després de 10 anys dedicats a la formació, la divulgació i a la creació musicals, segueix prioritzant aquest darrer àmbit, consolidant-se com un centre de creació musical a nivell nacional.