Clàudia Cabero, Electrogralla, Heura Gaya i Menut, finalistes del XI Concurs Sons de la Mediterrània

Actuaran a la final en directe, el dijous 4 d'octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa

Actuaran a la final en directe, el dijous 4 d'octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa

El guanyador obtindrà la gravació d'un disc i actuacions als principals escenaris de música d'arrel

L'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània ja té finalistes, quatre propostes de format reduït i plantejaments innovadors que actuaran a la 21a Fira Mediterrània de Manresa, el proper dijous 4 d'octubre a la Taverna de la Fira, per decidir el guanyador. Aquests són els quatre finalistes:

Clàudia Cabero

Nascuda a Barcelona en una família de músics, arquitecte de formació, cantant de vocació i inquieta per definició. El projecte de Clàudia Cabero neix el 2016 amb un repertori eclèctic que va des d'estàndards de jazz al fado, amb versions més o menys lliures i cançons pròpies. Recentment, el projecte s'ha ampliat a trio amb Guillem Aguilar (baix i cordes) i Sandra Monfort (guitarra).

Electrogralla

A Electrogralla, el músic sallentí Roger Andorrà parteix d'una sola gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora) per presentar un projecte que porta l'herència de la gralla vuitcentista cap a noves tendències i horitzons sonors. Així, gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades de l'imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i en surten transformats en un espai sonor inèdit.

Heura Gaya

Cantant i grallera de les Garrigues, Heura Gaya presenta al Concurs Sons un nou projecte intimista on la veu, la cançó i la melodia són les protagonistes i s'embolcallen amb sons de corda mediterrània i alguna percussió catalana, partint d'un so i unes estructures tradicionals, que les sostenen com les arrels d'olivera, combinant la composició pròpia amb les versions i els arranjaments de cançons tradicionals.

Menut

Entre la cançó d'autor, el folk i l'electrònica, les cançons de Menut parteixen de músiques d'arrel que tenen en comú un instrument petit i emblemàtic, el guitarró, al qual s'hi afegeixen guitarres acústiques i elèctriques i programacions. Els seus versos, sempre crítics i festius, volen actualitzar el missatge dels primers cantadors de jota i la cançó protesta del segle XX.

Després de la final, en el transcurs de la mateixa Fira es donarà a conèixer el guanyador del concurs, que obtindrà la gravació d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània, i la contractació a destacats festivals i cicles al llarg de l'any 2019: Tradicionàrius, Fira Mediterrània, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, PortalBlau de l'Escala, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Projecte Ethno Catalonia de Joventuts Musicals de Catalunya.

A més, gràcies a una nova col·laboració del Concurs amb la plataforma Verkami, en el transcurs de la final el públic podrà emetre els seus vots per a la categoria de votació popular. El premi d'aquesta categoria consistirà en un descompte del 100% als serveis de Verkami, assessorament personalitzat i comunicació dedicada a la campanya del grup.

El Concurs Sons de la Mediterrània, convocat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'adreça a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània.

Finalistes Concurs Sons.png